Vandaag in Halle Aflevering 6 - Putje graven op het oud stadsmagazijn?


 Halle 19 mei 2021 - En als we nu eens 't gros van de auto's die het stadscentrum onveilig kunnen maken niet aan de Bres onder de grond steken maar  aan de Suikerkaai?

©RNZ Oud Stadsmagazijn aan de Suikerkaai bij de afrit van de Zuidbrug richting Basiliekstraat


Zou dat geen mooi alternatief  zijn voor de ondergrondse parking onder de Bres? Zou dat niet goedkoper zijn en zou men daaardoor de al bij  al bevredigende situatie van De Bres niet ongemoeid kunnen laten? En de hoogstambomen met al het leven en de levende natuur die daarrond wervelen sparen? De stad plant al een parking op de plek van de huidige stadsmagazijnen die rijp zijn voor de sloop en vervangen worden door een grote nieuwbouw aan de Lariellestraat.

Die Bres is de meest groene parking van de stad en voldoet aan vele verwachtingen. Dus waarom per se veranderen wat iedereen  voldoening schenkt? Waarom wegvegen wat goed is en vervangen door iets wat niet beter is maar verpakt  wordt als groen gedachtengoed waar we allemaal gelukzalig blij van zullen worden? Met dank aan een studiebureau dat perfect aanvoelt waar het in de politiek om gaat.

"De stad" is voor een bouwstop maar wil toch "eventueel, maar niet direct" weer appartementen bijbouwen.Vier verdiepingen hoog. Klinkt zoiets dubbelzinnig? "De stad" kan in het RUP De Bres gewoon nieuwe bebouwing weren: er is geen geschikter moment dan nu om dit te doen.  Hoe kan je dit geschipper, die open poort naar meer beton, verantwoorden als ecologisch handelen de basis  vormt van je politieke overtuiging?


Die Bres is de meest groene parking van de stad en voldoet aan vele verwachtingen. Kunnen we hem zoveel mogelijk houden zoals hij is?


Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel