Vandaag in Halle Aflevering 5 Nog wat hinderlijk werk voor de boeg?

 Maandag 17 mei 2021 - Tussen de nieuwe Nederhemwijk en de oude Brusselsesteenweg kan er het komende decennium nog flink wat werk verzet worden.

©RNZ Het park tussen de Nederhemwijk en de Laroystraat nadert zijn voltooiing.

 

Het miniparkje tussen de Vaart en de wijk is maar een aarzelend stapje naar meer. Dit mogen de Hallenaren nog verwachten, los van het  RUP De Bres waar "de Stad" flink wat vaart wil achter zetten. 2022 wordt aangekondigd als startjaar voor de volledige hertekening van de bestaande toestand:

parkeergarage onder de grond (momenteel mijden automobilisten betalende parkeerterreinen en -plekken rond het station, n.v.d.r.)

renovatie of afbraak van sportcompleks De Bres, in dit laatste geval bouw van nieuw sportkompleks

afschaffen van de huidige bovengrondse parking

nieuwe toegang tot de ondergrondse garage via de Nederhembrug. (verkeer uit Buizingen, Welkomstlaan en Bevrijdingsplein (dit laatste via de nieuwe Zuidbrug en langs het station?)

heraanleg van een park en bijkomende sport- en speelinfrastructuur buiten

eventueel bouw van nieuw appartementsblok 4 verdiepingen met  daarin ook winkels en kantoren.

Daar moeten nog bijkomen:

de (eventuele) blootlegging van de Zenne die nu en ook later  onder het kanaal doormoet, over een nog te bepalen afstand;

de sloop van de bestaande sluis die wordt vervangen door een nieuwe, meer in de richting van Buizingen;

de verdieping van het kanaal;

de bouw van een nieuw bruggencomplex over spoor en kanaal met op- en afritten ter vervanging van de huidige Nederhembrug.

 

De geplande bouw van een parkeertoren door de NMBS  (omgeving Sportoase en Molens Dedobbeleer) wordt hier buiten beschouwing gelaten, evenals de heraanleg van de Scheepswerfkaai en de Lariellestraat die smeken om volwaardige toegangsweg te worden, zodat je op een treffelijke manier de stad in- en uit kan richting Brussel. Ook de herwaardering van het Possozplein staat nog op de agenda.

 

Een deel van die infrastuctuurwerken wordt door andere overheden betaald. Niettemin blijft de vraag: kan de stadskas deze steile ambities mee helpen waarmaken  zonder de inwoners al te zeer in hun portemonnee te raken. Op dit ogenblik zijn geen ramingen bekend over de kostprijs van alle ingrepen. Ideeën vragen zonder de prijskaartjes te vermelden, waartoe leidt dat?

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel