Vandaag in Halle Aflevering 4 Wat als de zon schijnt maar de panelen zijn verdwenen?

Zondag 16 mei 2021- Ach wat is het leven mooi, als  de zon schijnt.  Keineig meezingertje. Daarvoor ga je op de Bres staan. Maar daar hangen volgens sommigen donkere wolken boven. Oordeel zelf.

©Stad Halle Facebookpagina Sportdienst Halle


 

De stad Halle wil een nieuw Ruimtelijk UitvoeringsPlan voor De Bres (sportcomplex en omgeving) en vraagt het advies van de Hallenaar. Eén van de vragen  luidt: vernieuwen we het sportcomplex of slopen we het om er een nieuwbouw in de plaats te zetten. In beide gevallen met sportvoorzieningen ook buiten het gebouw . Er zijn al drie mogelijke schema's, maar de voorkeur van "de Stad" gaat uit naar een nieuwe sportzaal. Je leest het hier.

Deze vraag stelt de stad voorlopig niet (alvast niet  in de berichtgeving): Wat gebeurt er met de vierhonderdnegentig zonnepanelen die de stad nog maar net, namelijk einde 2020, op het dak van De Bres liet plaatsen ?

Nog een bedenking: zijn er belang- en invloedrijke sportclubs in Halle die liever een nieuwbouw zien? Wie weet is dit een belangrijk element dat de voorstelling van zaken bepaalt... 

"De stad" vraagt natuurlijk ieders mening, maar heeft  eigenlijk al gekozen? En ze zegt nergens iets over wie al die plannen zal betalen.

Hierbij een ander  (kansloos?) idee:  vermijdt al die vooralsnog onbekende kosten en bouw ondergronds op de Suikerkaai, naast de afrit van de Zuidbrug. Vandaar kan je makkelijk te voet over de Zenne naar het hart van de stad. Terwijl De Bres en wijde omgeving nog decennialang bouwwerf dreigen te zijn (verdieping kanaal, nieuwe Nederhembrug, nieuwe sluis, Possozplein...)

Het lijkt er volgens sommige lezers van de eerdere afleveringen van het RUP De Bres Verhaal sterk op dat de keuzes al gemaakt  zijn.


Uw mening is goud waard. De stad wacht er op. Zo wordt het alvast  voorgesteld.


Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel