Vandaag in Halle Aflevering 3 Boven of onder de grond?

 Zaterdag 15 mei 2021 - Er is momenteel een voorstel om tegenover de oude kliniek in de Mgr Senciestraat  een parkeergarage voor driehonderd auto's te graven.

©Google Maps

Het bestaande parkeerterrein kan dan verdwijnen.

Beste Hallenaar, marktbezoeker, cafébezoeker, winkelbezoeker, wandelaar, toevallige passant, bedevaarder,  streekgenoot, man of vrouw?

Parkeer je liever onder de grond of er bovenop?

En heb je al eens geteld hoeveel bestaande parkeerplaatsen worden afgeschaft?  Zullen er netto meer of minder plaatsen  zijn? In het promotiefilmpje van de stad (geïnspireerd door het Studiebureau  Omgeving uit Gent?) wordt daar niks over gezegd. Het filmpje laat trouwens nog vele andere vragen onbeantwoord.

Al gezien hoe weinig auto's nog direct rond het station staan?  Komt er ook nog een parkeertoren van de Belgische Spoorwegen? En is die ondergrondse parkeergarage dan nog nodig of gewenst? Zullen de omwonenden er gratis of goedkoop in  kunnen parkeren?

©Foto RNZ  De Bres zit nu al stevig in het  groen.


Op dit ogenblik  is de bestaande parking zowat de meest groene van heel Halle, met hoogstambomen, struiken, wandelpaadjes en rustbanken , mogelijkheid om er  markt te houden als het moet. De rest van het terrein wordt ingenomen door skatepark, atletiekpiste, speeltuigen en spelmogelijkheden voor kinderen van diverse leeftijden. Allemaal  nog in goede staat en van vrij recente datum, maar het onderhoud ervan lijkt wel wat onderkomen... Zal of moet  dit allemaal verdwijnen? En waarom?

Uw mening is goud waard. De stad wacht er op.

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel