HALLE - Stadszalen openstellen voor politieke partijen: goed voor lokale handel?


Op de jongste gemeenteraad van Halle heeft de N-VA gevraagd dat het stedelijk zaalverhuurreglement wordt aangepast, zodat ook politieke partijen  gebruik kunnen maken van de stedelijke zalen. Nu is dit  niet mogelijk en dat betekent een nadeel  voor de lokale handel.


©RNZ
“Al drie keer hebben we een verzoek gekregen om een congres van N-VA Vlaams-Brabant te laten doorgaan in Halle. We moesten dit drie keer weigeren omdat we geen toegang kregen tot cc ’t Vondel”, zegt N-VA-raadslid Benjamin Swalens, "Niet alleen de stad loopt hierdoor inkomsten mis, ook aan de lokale handel worden kansen ontnomen. Drie keer driehonderd personen kwamen niet naar Halle. Drie keer driehonderd potentiële klanten voor onze horeca en onze handelaars gingen verloren. Drie keer driehonderd consumenten die uitweken naar Leuven, Tienen of Vilvoorde. Een gemiste kans voor Halle en haar handelaars”.


Hij stelde de vraag op de gemeenteraad en die verwees  door naar de betrokken commissie.. De meerderheid wil op zijn vraag ingaan en de concrete modaliteiten worden eerst onderzocht. Wordt vervolgd.

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel