HALLE - Bouw drie Zenneterrassen aan de Leide aan de gang



 Op initiatief en op kosten van de Vlaamse Overheid, Vlaamse Milieumaatschappij, worden momenteel drie Zenneterrassen aangelegd op de Leide in het kader van het "Zinderende Zenne"- project dat de rivier moet opwaarderen als groenblauwe trekpleister.

©RNZ

Einde 2021 moeten die afgewerkt zijn. Kostprijs 900.000 euro,  gefinancierd dus door de Vlaamse Overheid. Dat wordt als volgt gemotiveerd:

rusten op het terras

Dankzij de Vlaamse Milieumaatschappij, die zowel het ontwerp als de aanleg van de terrassen financiert, kunnen inwoners en bezoekers op meerdere plekken langs het water uitrusten. Deze nieuwe, duurzame trekpleisters worden de ideale plek om een boek te lezen, even te zitten na een mooie wandeling of om te picknicken met vrienden en familie. Het wordt een plek waar je kan genieten van de natuur, in alle rust.  

De woelkom Eizingen-molensite, het Albertpark en de Leide (van Dijkstraat tot café) zullen in de toekomst schitteren dankzij de aanleg van de zenneterrassen. Iets om naar uit te kijken!

 



Er worden betonnen constructies geplaatst en daarvoor moet ook wel wat bestaand groen wijken. De Leide ligt een heel stuk lager dan het straatniveau en daarom is er ook voorzien in trapconstructies. 

 De waarde van het project zou  natuurlijk groter geweest zijn mocht de rivier minder diep gelegen zijn en het uitzicht erop veel algemener.

 


Dit project heeft geen enkele connectie met het parkeerbeleid. De beslissing om die terrassen aan te leggen (momenteel twee langs de gelijknamige straat achter het College,  een in het Albertpark, dat uitziet op een zwarte achtergevel van een gebouw langs de Willamekaai) is genomen lang voor de reorganisatie van het betalend parkeren in de stad, die er trouwens niet moet voor betalen.


©RNZ                                                                         


Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel