Wateroverlast in Beersel

 

Wateroverlast in Beersel

Vanaf maandag ophaling op afroep van beschadigde huisraad.

 

 

©ANP

 

Ons land kreeg de voorbije dagen ongezien veel neerslag te verwerken. Ook in onze gemeente hebben de waterlopen en de rioleringsstelsels het erg moeilijk om al het water te verwerken. In Dworp, Huizingen en Lot liepen kelders en straten onder ten gevolge van het noodweer. Onze gemeentediensten waren heel de nacht in de weer om de situatie onder controle te krijgen.

 

De toestand verbetert nu langzaam. De gemeentediensten zijn gestart de nazorg. Waar het kan worden straten opnieuw opengesteld voor verkeer.

 

Het gemeentebestuur leeft mee met alle getroffenen en wenst alle inwoners te bedanken voor de solidariteit onder mekaar. Buren, vrijwilligers, hulpdiensten en gemeentediensten werkten samen om het water te bedwingen. Gemeente Beersel wenst iedereen die te kampen heeft gehad met wateroverlast nog veel sterkte en veel goede moed bij de schoonmaak.

 

Omdat heel wat inwoners door de waterellende schade opliepen aan de inboedel, organiseert gemeente Beersel vanaf maandag ophaling op afroep van beschadigde huisraad. Huisraad die door de wateroverlast niet meer bruikbaar is, mag vanaf maandag aan de straatkant geplaatst worden. Inwoners dienen vanaf maandag een afspraak te maken voor de ophaling via T 02 359 15 70 of www.beersel.be/waterschade.

 

 

 

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel