Topper in eigen streek: Gaasbeekse Sint-Gertrudiskapel opent de deuren!

©Tess Thibaut - Kasteel Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek behoort tot de absolute erfgoedtoppers in Zuidwest Brabant.  Er is momenteel  een grootscheepse resatauratie aan de gang en daardoor is het gebouw zelf nog een tijd gesloten voor bezoekers.

Maar intussen worden ook het park en de daarin verspreide gebouwen met veel zorg en liefde aangepakt. Het jongste wapenfeit is de volledige restauratie van de Sint-Gertrudiskapel. En die kan je van juli tot oktober gratis gaan bewonderen, elke eerste en derde  zondag van de maand. Dit is echt een buitenkans vlak bij de deur.

 

 Erfgoedwandeling met gids

Nu ook de kapel officieel is ingehuldigd, gaan de deuren het allereerst open voor bezoekers. Je kan deelnemen aan een erfgoedwandeling in het kasteelpark van Gaasbeek, langs de verschillende historische gebouwen. Via een bezoekersgids kom je alles te weten over deze architecturale pareltjes en hun fascinerende bouwheren.

Praktische info

      Van juli tot en met oktober 2021
      Elke eerste en derde zondag van de maand
      Ook open op feestdagen
      Van 13:00 - 17:00
      Gratis toegang


Een bezoekersgids kan je  tijdens de openingsuren krijgen  in het barokpaviljoen of in de Sint-​Gertrudiskapel (beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels).

 

Alles over de geschiedenis van de kapel vind je beschreven in deze bijlage.

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel