Halle - College verlegt geweer van schouder in Parkeerbeleidsplan

Het minste wat je over het recent bekendgemaakte Parkeerbeleidsplan  van het Halse schepencollege kan zeggen, is dat het heel wat beroering heeft teweeggebracht.  
 
©Wikimedia

Geen rimpelloze windstilte,  wel veel verbazing, zelfs ongeloof en bezorgdheid. Alle plannen kwamen uitvoerig in de pers, gemeenteraadsleden van de oppositie beweerden de afgelopen  dagen dat  hier nooit  eerder met hen over gesproken is, niet op de gemeenteraad zelf, evenmin in commissievergaderingen. Er waren er zelfs die zich afvroegen of ze ook zelf mochten deelnemen aan "het vragenmoment voor de bevolking".

Blijkbaar wordt de  het geweer toch heel lichtjes van schouder verlegd. Want wij vernemen nu "uit officiële bron" wat volgt:

"Op donderdag 27 augustus hield de stad tussen 16u30 en 20u een vragenmoment voor de inwoners. Ze konden via e-mail, Facebook en telefoon hun vragen stellen of suggesties doen. In totaal ontving de stad zo'n 150 vragen, opmerkingen en suggesties. Daarmee gaat het stadsbestuur nu verder aan de slag: het parkeerdossier zal voor bepaalde straten aangepast worden en er komt een overzicht van de meest gestelde vragen. Zo willen we het voorgestelde plan voor iedereen zo duidelijk mogelijk maken.
Op 8 september wordt het voorstel op de gemeenteraad besproken. De gemeenteraadsleden houden een voorbespreking van het dossier op de commissie stadsontwikkeling van 31 augustus. Beide vergaderingen zijn via een livestream te volgen."

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel