HALLE - Ook in Halle winkels open vanaf maandag 11 mei

Ook in Halle mogen winkels openen vanaf 11 mei. Het schepencollege van de stad heeft samen met de Verenigde Handelaars en Unizo  samengezeten en overlegd om die  opening in goede banen te leiden.

©Stad Halle - Nu nog quasi lege Basiliekstraat wordt tweerichtings  voor winkelende klanten vanaf 11 mei 2020. Wandelrichting verplicht rechts

Samengevat : Bij het winkelen gelden de vroeger al opgelegde verplichtingen en aanbevelingen ( anderhave meter afstand houden, bij voorkeur een masker dragen, enz...)
Je zal als klant  merken dat er bijkomende instructies en aanbevelingen zijn:


  • Pijlen op de grond geven de wandelrichting aan, het is bedoeling dat we rechts van de winkelstraten wandelen (in de richting van de pijlen) en niet kriskras door elkaar.
  • Ronde vloerstickers helpen je veilig aanschuiven aan de kassa. Wie plaatsneemt in zo’n ronde vloersticker staat meteen op een veilige afstand – dus 1,5 meter - van de andere klanten.
  • Raamaffiches op de etalage vertellen je in één oogopslag met hoeveel klanten je maximum de winkel mag betreden (max. 1 klant per 10 m²), of je een winkeltraject moet volgen, of er ook een aparte uitgang is, … 
  • De handelaars voorzien zelf veiligheidsschermen zodat het afrekenen aan de kassa op een veilige manier gebeurt. Ook zullen er dispensers met handalcohol aanwezig zijn zodat je na het winkelen je handen kan reinigen en veilig huiswaarts keren.
De stad financiert deze bewegwijzering en bestickering en bezorgt alle handelaars ook de nodige affiches.

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel