HALLE - Parkrand aan de achterkant


 De appartementen en kantoorruimtes aan de volgebouwde Arkenvest hebben ook een achterzijde. Dat is een waarheid als een koe, natuurlijk. De rest van dit stadsverhaal is ook waar en een beetje bizaar...

Er is dus ook een Parkrand-ingang aan de kant van de Molenborre. Ook die achterkant-kant is nu volgebouwd. Er ligt enkel nog wat bouwmateriaal, klaar om verwerkt of afgevoerd te worden. (lees verder na de foto's).

©Foto's RNZ


Het oude voornemen van de Stad Halle om die hele  Arkenvestrand "doorwaadbaar" te maken voor zwakke weggebruikers, in de eerste plaats dus voetgangers, tussen Elisabethpark en Molenborre, stond in het Ruimtelijk UItvoeringsplan. Maar dat plan  is niet  uitgevoerd. Voetgangers moeten dus blijven omlopen.

De stad had oorspronkelijk de intentie om doorgang(en) te voorzien vanaf de Suikerkaai (Oude stadsmagazijnen) over de Zenne, door het Elisabethpark naar de Molenborre en de Basiliekstraat zodat er wat meer waardering zou zijn voor de inwoners en bezoekers die de stadkern te voet wilden verkennen.

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel