Vandaag in Halle Aflevering 8 = Iedereen op de Bres voor de Bres. Stad strikt Vlaamse Bouwmeester!

Halle 26 mei 2021- Er wordt  een nieuw vervolg geschreven aan het succesverhaal van het RUP De Bres. "De Stad" wil absoluut schitteren met dit project dat nu al "het groene hart van onze stad" wordt genoemd.

©RNZ


 

Alle troeven worden van stal gehaald om in dit opzet te slagen. Tot 9 juli kan elke Hallenaar om te beginnen de plannen inkijken en opmerkingen formuleren. Over het al dan niet afbreken en of vervangen van de sportzaal, het ondergronds brengen van de parkeerplekken, nieuwe kinderspeeltuigen, het vervangen van de atletiekpiste, het skatepark, de bouw van een appartementsblok "om het stadswoonweefsel af te werken", het afschaffen en verleggen van de Slingerweg, het opengooien van de Zenne, wandel- en fietswegen in een groter park. Kortom: een nagelnieuwe Bres.

Maar er is meer: er komt nu ook een wedstrijd voor het mooiste ontwerp. En daarbij horen uiteraard prijzen. De vier beste voorstellen krijgen elk 15.000 euro, de allerbeste nog eens veertigduizend er bovenop.  Alles samen  100.000 euro. Daar komen gegarandeerd topontwerpers op af.

En als klap op de vuurpijl: de Vlaamse Bouwmeester wordt ingeschakeld.

Zo is Halle zeker dat de nieuwe Bres absolute top wordt.

Een kostenplaatje is er nog niet, maar in 2022 kennen we de winnaar van de ontwerpwedstrijd. Geld is voorlopig blijkbaar een zorg voor later. De gemeenteraad van de stad heeft deze gang van zaken op 25 mei 2021 goedgekeurd.


"De stad Halle en de Vlaamse Milieumaatschappij doen beroep op het Team Vlaamse Bouwmeester voor de opmaak van de plannen voor de ruime omgeving van sporthal De Bres. De opdracht omvat onder meer het uitwerken van een ontwerp voor het park, de sporthal, de overdekte parking, het openleggen van de Zenne en de aansluiting van het park met het stads- en woonweefsel (ter hoogte van de Monseigneur Senciestraat). Door in zee te gaan met het Team Vlaams Bouwmeester willen we een doordachte, hedendaagse en ambitieuze invulling geven aan dit vernieuwde groene hart van onze stad."

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel