HAlle - Geen reden om dading vijver Essenbeek te ontbinden

Op de gemeenteraad van eind april 2021 vroegen de gemeenteraadsleden Mark Demesmaeker en  Nelly Lanis de geheime dading over het bouwproject langs vijver Essenbeek te ontbinden, omdat de termijn waarbinnen de projectontwikkelaar NJA zijn verbintenissen moet nakomen verstreken is. Het gaat o.m. over de aanleg van een weg en een erfdienstbaarheid daarvoor.

Archieffoto Vijver Essenbeek - Geen ©


 

Voor burgemeester Marc Snoeck is er geen enkele reden om de dading te ontbinden. De stand van zaken is volgens  hem als volgt:

Beide partijen, zowel de stad als projectontwikkelaar NJA werken op dit ogenblik aan de uitvoering ervan.

Zo werd door beide partijen een ontwerp van akte voor het vestigen van de erfdienstbaarheid opgemaakt – deze akte werd goedgekeurd op het college van 16 april en zal aan de volgende commissie en gemeenteraad worden voorgelegd.

NJA (de projectontwikkelaar en  eigenaar van de vijversite)  is volop bezig met de voorbereiding van de werken voor de aanleg van de weg en stemde al af met de stad over de praktische uitvoering. Het voorafgaand verplaatsen van de riolering zorgt echter voor wat vertraging. De werken zullen aanvangen in de loop van de volgende weken.

Verder stelde de projectontwikkelaar NJA ook al een landmeter aan die het proces-verbaal van afpaling zal maken.

 De vertraging in de uitvoering is volgens de burgemeester geen reden om de dading te ontbinden gezien het duidelijk is dat NJA ook zijn verplichtingen in het dossier verder uitvoert.

Het is verder belangrijk erop te wijzen dat de stad pas afstand doet van de procedure voor de Raad voor vergunningenbetwistingen op het ogenblik dat de weg gerealiseerd is.

 Burgemeester Marc Snoeck stelt dat het ontbinden van de dading dit project nog meer zal vertragen en onnodige procedures bewerkstelligen.

Hij wijst er tevens op  dat de oplossing na 20 jaar eindelijk in zicht komt. De vijver komt opnieuw tot zijn recht ; er zal terug gevist kunnen worden en iedereen kan er terecht voor een wandeling langs de weg rond de vijver die later mogelijks zal kunnen doorgetrokken worden tot in het Warandepark.

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel