HALLE - Nooit meer parkeerboetes op Sint-Rochus

 Ja, dit is een gouden raad om parkeerboetes definitief te vermijden op Sint-Rochus.

 

Geen bord hier op de Vogelpers - parkeerschijf plaatsen = 2 uur parkeren; Zoniet: BOETE  dreigt. ©RNZ

Om zeker te zijn dat je boetes vermijdt plaats je op de aangewezen tijdstippen ALTIJD een parkeerschijf op Sint-Rochus. Zo vermijd je alle misverstanden. Tenzij je natuurlijk een geldige digitale bewonerskaart hebt (en dus op Sint-Rochus woont). Altijd parkeerschijf, altijd, altijd: we kunnen het niet genoeg herhalen.  Want er staan amper verkeersborden om je aan die verplichting te herinneren.

Enkele dagen geleden meldde de Krant “Het Nieuwsblad” dat de blauwe zone van de Sint-Rochuswijk beter zal worden aangegeven via verkeersborden.  Ze komen er omdat zeer weinig mensen beseffen dat die zone, waar je enkel 2 uur mag parkeren met een goed geplaatste parkeerschijf, eigenlijk quasi enkel wordt aangeduid met ZONEBORDEN. Zo staat er bijvoorbeeld een zonebord ter hoogte van het Kornijkveld in Buizingen (dat is Sint-Rochus niet, denken wij) en één op het kruispunt Rood Kruisstraat – Rodenemweg - Koning Boudewijn aan de Vogelpers.   (De Rodenemweg is volgens ons een deel van de Sint-Rochuswijk maar géén deel van de blauwe zone. Net zoals de Rood Kruisstraat en  verschillende andere. Verwarrend). Zoneborden duiden aan dat je een parkeerzone inrijdt of verlaat. Die borden staan soms ver van je bestemming, die tot anderhalve en  twee kilometer verderop ligt...

De hiernavolgende uitleg is dus niet geheel overtuigend en neemt de twijfel niet weg. Citaat Het Nieuwsblad  21 april 2021:

“Halle plaatst zes bijkomende parkeerborden om de blauwe parkeerzone in de Sint-Rochuswijk beter aan te duiden. De borden komen er na een aantal klachten die gegrond werden bevonden.

In de Sint-Rochuswijk geldt met het nieuwe parkeerbeleid sinds begin dit jaar een blauwe zone. Dat betekent dat automobilisten er verplicht een parkeerschijf moeten leggen. De hele Sint-Rochuswijk is in de blauwe zone opgenomen, zodat de stad Halle besliste om dit met zoneborden te signaleren.

Een zonebord wordt geplaatst aan een invalsweg en moet de bestuurder duidelijk maken dat het parkeerregime blijft gelden tot wanneer men aan het uiteinde van de zone een bord tegenkomt dat het einde van de parkeerzone aangeeft.

“Bord niet gezien”

“Momenteel staan er 32 zoneborden in de Sint-Rochuswijk. Twintig borden staan aan invalswegen, twaalf zijn herhalingen om onduidelijkheid te vermijden”, volgens schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen).

“Daar komen nu nog eens zes borden bij om het voor automobilisten nog duidelijker te maken. Deze extra borden worden volgende maand geplaatst in de Vogelpers, in de Prinses Paolalaan, aan de parking Decotex, in de Melkerijstraat, in de Leopoldstraat en aan de Sint-Rochuskerk.”

De borden komen er nadat een aantal Hallenaren een boete kregen omdat ze hun parkeerschijf niet hadden gezet waar dit moest en aangaven dat ze hiervoor geen bord hadden gezien. “

Conclusie: ook die zes borden zullen waarschijnlijk niet volstaan om bestaande en toekomstige misverstanden (en dus  boetes voor onwetende chauffeurs die te goeder trouw zijn) te vermijden. Voor alle zekerheid: plaats daarom ALTIJD JE PARKEERSCHIJF.

 

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel