HALLE -Collect en Go nu met de fiets in Brussel

Bron: RetailDetail en Persdienst Colruyt Group

 In Elsene heeft Colruyt gisteren een nieuwe variant van zijn boodschappenbezorgdienst gelanceerd. Collect&Go City brengt de online bestelde boodschappen per cargofiets naar het Flageyplein, waar de klanten ze kunnen komen ophalen.

©Collect&Go City

 

 Tijdswinst

Zoals uit de naam ‘Collect&Go City’ al blijkt, is het nieuwe concept specifiek afgestemd op de stad. “Stedelingen zijn een apart doelpubliek met specifieke noden”, zegt Tom Deprater, verantwoordelijke voor Collect&Go, aan Bruzz. “Zo doen ze meermaals per week kleine boodschappen, vaak ‘on the go’. Ze hebben een verhoogd bewustzijn rond duurzaamheid, foodwaste en verpakking, en verliezen vandaag de dag behoorlijk veel tijd in kleine stadswinkels.”

 Collect&Go City zal de boodschappen daarom voor hen doen. Die worden vervolgens per cargofiets vervoerd naar het Flageyplein, waar de klanten ze kunnen komen oppikken. Projectverantwoordelijke Hilde Marcelis wijst er in Het Nieuwsblad op dat Collect&Go nauwelijks in de stadskernen geraakt. “Veel mensen gebruiken het systeem immers voor grote boodschappen. Samen met de klanten hebben we dit project bedacht en besproken.

 Testperiode

Klanten kunnen kiezen uit een assortiment van 500 verse producten en gerechten. “Hiermee spelen we in op de verschillende behoeftes van onze klanten”, zegt Tom Deprater. “Zo zullen klanten telkens een 15-tal receptideeën terugvinden waarvan ze alle ingrediënten in 1 klik aan hun winkelmandje toevoegen. Daarnaast zullen we vooral veel bereide maaltijden en convenience aanbieden.” Klanten kunnen de kant-en-klare maaltijden uit de traiteurafdeling van Colruyt bestellen, maar ook de verse maaltijden van Rose Mary, de ‘dark kitchen’ die begin vorige maand werd gelanceerd.

Het nieuwe concept zal nu gedurende een negental weken getest worden in Brussel. Nadien volgt een uitgebreide evaluatie. Mogelijk wordt het ook uitgerold naar andere steden. Het is de eerste keer dat Collect&Go de fiets inschakelt als transportmiddel voor boodschappen. Rose Mary bezorgt al wel per fiets. Concurrent Carrefour bezorgt al langer boodschappen per (elektrische) fiets. Onlangs werd de dienst Shipto nog uitgebreid naar Luik. De service was eerder al beschikbaar in Brussel, Antwerpen en Gent.

 Hoe werkt het precies?

Klanten plaatsen hun bestelling via de speciaal daarvoor ontwikkelde mobile first website citycollect.be. Het bestelproces is heel gebruiksvriendelijk en neemt slechts een paar minuten in beslag. Drie uur later kunnen klanten hun bestelling al afhalen naast het Flageygebouw in Elsene, waar elke werkdag van 15.30 tot 19.45 uur. een pop-up bike zal staan. De boodschappen zelf worden rondgehaald door ervaren winkelmedewerkers. Een tweede cargofiets rijdt heen en weer tussen de winkel en het plein, om de pop-up bike te bevoorraden met nieuwe bestellingen.

Klanten wordt gevraagd om zelf een rugzak, shopper of draagtassen mee te nemen omwille van het ecologische aspect. Voor Collect&Go City zal een servicekost van 2,5 euro per bestelling worden aangerekend. “Al laten we deze servicekost in het begin van de test vallen bij wijze van lanceringspromo”,aldus Tom Deprater van Colruyt. De betaling gebeurt uitsluitend online via Bancontact (Payconic) of kredietkaart. Zo wint de klant tijd wanneer hij zijn boodschappen on–the-go oppikt.

 

 

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel