BEERSEL - Schepen Savenberg nuanceert over prijs van de nieuwe vuilniszakken

Op de jongste gemeenteraad van Beersel uitte Vlaams Belang gemeenteraadslid Klaas Slootmans  zijn ongenoegen over de prijs van de nieuwe gemeentelijke vuilniszakken. Hij vond de prijsstijging onredelijk  hoog.  (zie ook hier). "Desinformatie van Vlaams Belang laat uitschijnen dat we de kosten voor vuilzakken drastisch opschroeven. Niets is minder waar," zegt bevoegde schepen Jos Savenberg :


 

"De prijs per zak is 10 cent goedkoper dan de huidige zak. Naast uniforme zakken voor alle deelnemende gemeenten wordt ook het grootste deel van plastiek toegelaten in de PMD zak ipv in de restafval zak. Onderzoek wees uit dat het volume van plastiek in de restafvalzak ongeveer 35% bedraagt waardoor er eigenlijk meer ruimte beschikbaar is voor het overige restafval dan voordien.

We hebben bovendien drie type zakken voorzien zodanig dat men precieser zijn afvalzak kan kiezen om deze efficiƫnter aan te wenden.

Tot slot nog even opmerken dat de huidige inkomsten van vuilzakken de verwerkingskosten voor de gemeente maar met 60% dekken," besluit  Schepen Jos Savenberg.

Bron:BEERSELS NIEUWS 2020, WEKELIJKSE-MAILKRANT UIT BEERSEL, Jaargang 13 nr.42

 

 

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel