Allez Circulez - Rundschau: Tips voor vlotter verkeer in Halle?

OPINIE
Een Rundschau van Regionaal Nieuws Zennevallei

De redactie van Regionaal Nieuws Zennevallei legt het oor te luisteren en scherpt de ogen tot het uiterste naar aanleiding van het  Halse Circulatieplan dat de bouw van de Zuid- en Zennebrug moet begeleiden.

Een gigantische opdracht voor de stadsambtenaren en die van de Vlaamse Waterweg, met zijn allen  koortsachtig op zoek naar het wondermiddel om de pijn te verzachten of de pil te vergulden.  Helaas:  het wondermiddel is waarschijnlijk  nergens te vinden.

Wij onthouden deze suggesties, die een gunstige Facebookwind tot bij onze redactietafel bracht.

Open Street Map
 
Om Sint-Rochus wat beter te laten ademen, kan de knip van de Biezeweide (tijdelijk) opgeheven worden. Die knip op het kruispunt met de Rood Kruis- en de Brouwerijstraat opheffen zou voor een betere spreiding zorgen en voor een verlichting van de verkeersdruk in de stationsomgeving.




Tweede tip: stel de Jozef Michelstraat (en een stukje Brusselseteenweg) tijdelijk open voor tweerichtingsverkeer. Hierdoor wordt de lange omleiding via de Lariellestraat ingekort voor wie richting Bevrijdingsplein moet. En wordt het kruispunt Lariellestraat - Brusselsesteenweg nog hoofdzakelijk  gebruikt voor wie de stad uit wil richting  Sint-Pieters-Leeuw.



Tal van andere suggesties lees je op de diverse Facebook Groepen die  Halle als thema hebben.

Extra Tip: vraag aan je stadsbestuur om tips grondig te onderzoeken en de beginsituatie  geregeld grondig te evalueren en aanpassingen niet te schuwen.

Nog een tip: vraag je af of  de Scheepswerfkaai en de Lariellestraat verkeerstechnisch voldoen als  moderne in- en uitvalsweg voor het  historische stadscentrum van een provinciestad als Halle.

En  tot besluit: heel veel Hallenaren zijn voorstander van een betere  en bredere spreiding van het verkeer  in binnenstad en op Sint-Rochus.  Hun redenering: verdeel de lasten gelijkmatig en concentreer niet alles op de stationsomgeving.  Hebben die mensen  ongelijk?

Regionaal Nieuws Zennevallei geeft weer wat leeft in Halle en geeft deze suggesties graag aan iedereen ter overweging. 

Vaak gelezen

Actueel

Kapelletjes in Beersel